دهه هشتادی ها معتقد به آرمان‌ها و ارزش‌ها هستند | اسپادانا خبر
 
 
يكشنبه، 9 ارديبهشت 1403 - 14:23

دهه هشتادی ها معتقد به آرمان‌ها و ارزش‌ها هستند

شماره: 19778
Aa Aa

او از اعزام گروه‌های فرهنگی به ندامتگاه‌های ایران جهت متنبه ساختن و گفتگو با عناصر کم‌گناه اغتشاشات اخیر به‌ویژه افراد دارای سن کمتر خبر داده است.

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران،
دهه هشتادی ها معتقد به آرمان‌ها و ارزش‌ها هستند

 محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه ایران در دیدار با علمای اهل سنت اظهار کرد:

امروز و در عصر حاضر اهمیت و ارزش مقوله وحدت میان مسلمین بیش از هر عصر و زمان دیگری است. امروز فقط یک کشور سلطه‌گر نیست که در پی فرقه‌سازی و تفرقه‌افکنی در میان امت اسلام است بلکه چندین کشور سلطه‌گر و مستکبر این سیاست خبیثانه را دنبال و پیگیری می‌کنند.

به گزارش اسپادانا خبر و به نقل از میزان، او ادامه داد:

دشمنان جهان اسلام از پیگیری سیاست‌های تفرقه‌افکنانه خود در قبال امت اسلام دست نخواهند کشید چرا که دست کشیدن آنها از این سیاست‌های خبیثانه به معنا و منزله صرفنظرکردن‌شان از مطامع و غارتگری‌ها در بلاد اسلامی می‌باشد.

وی با اشاره به نقش بسیار مهم و حائزاهمیت علمای جهان اسلام در شناساندن و معرفی دسایس و توطئه‌‎های کشورهای مستکبر به مردم و به‌ویژه جوانان «جهاد تبیین» را یک راهکار اساسی و بنیادین در این راستا دانست:

در گام نخست باید به اولویت‌بندی مسائل و مقوله‌ها مبادرت بورزیم. در این مرحله توجه به دو مقوله «امنیت» و «فرهنگ» بسیار حائز اهمیت است. باید روش‌های حفظ و ارتقاء امنیت و فرهنگ را شناسایی و تبیین کنیم و نقشه‌های دشمنان برای مخدوش کردن این دو مقوله مهم را بشناسیم و خنثی گردانیم.

 محسنی اژه‌ای با بیان اینکه جوانان و نوجوانان موسوم به دهه هشتادی امروز بعضاً بیشتر از جوانان و نوجوانان نسل اول انقلاب، معتقد به آرمان‌ها و ارزش‌ها هستند گفت:

نباید این تصور را داشت که جوانان و نوجوانان ما بواسطه شیطنت‌های دشمن، نفوذ فضای مجازی و برخی کم کاری‌های ما مسئولین از دست رفته‌اند بلکه نسل جوان ما امروز بهتر و مجهزتر از نسل اول انقلاب در مسیر ارزش‌ها و آرمان‌ها قرار دارند البته در این زمینه با توجه به عمق و شدت تلاش دشمنان همه صاحبان تریبون، افراد دارای نفوذ کلام و مسئولین بخش‌های ذیربط در نقاط مختلف کشور باید تلاش بیشتری به خرج دهند.

رئیس قوه قضاییه ایران گفت:

امروز ممکن است دشمن مجدداً برای مخدوش کردن امنیت کشور اسلامی ما طمع کند بنابراین ضروری است همگان در راستای حفظ و ارتقاء امنیت ایران اسلامی مجاهدت کنیم و راه‌ها و روش‌هایی را که دشمن با تمسک به آن درصدد مخدوش کردن امنیت میهن ماست بشناسیم و آن‌ها را مسدود گردانیم و با مساعدت و معاضدت یکدیگر به تقویت روش‌های ارتقاء امنیت بپردازیم. بدون تردید علما و بزرگان اهل سنت در نقاط مختلف کشور با نفوذ کلام و جایگاهی که دارند می‌توانند در جلوگیری از ایجاد اختلافات خانوادگی و قومی و گروهی و همچنین پیشگیری از وقوع جرم، نقش‌آفرینی فعال و اثربخشی داشته باشند. نقش علما و بزرگان اهل سنت در «رفع اختلافات و خصومات خانوادگی، قومی و گروهی و جلوگیری از ارجاع آنها به مراجع و محاکم قضایی» نیز بسیار حائزاهمیت و برجسته است. بدون تردید بزرگ و ریش‌سفید یک طایفه و خانواده به دلیل شناخت بهتر و موسع از شرایط و ساختارهای گروهی و قومی بهتر و مطلوب‌تر از یک قاضی حاذق و مجرب می‌تواند مرافعات و خصومات پیش‌آمده در آن قوم و طایفه و خانواده را حل و فصل کند. برکت و حلاوت و ارزشی که مقوله صلح و سازش دارد بسیار بیشتر از حکم حق و صوابی است که از سوی یک مرجع قضایی صادر می‌شود. قوه قضاییه این آمادگی کامل را دارد که زمینه‌ها و امکانات لازم را برای علما و بزرگان اهل سنت در نقاط مختلف کشور جهت مشارکت بیشتر آنها در دو مقوله «پیشگری از ایجاد اختلافات و وقوع جرم» و «رفع اختلافات و خصومات خانوادگی، قومی و گروهی و جلوگیری از ارجاع آنها به مراجع و محاکم قضایی» فراهم گرداند.

رئیس دستگاه قضا گفت:

در قتل‌های شبه‌عمدی که فرد محکوم به پرداخت دیه و گذراندن حبس به لحاظ جنبه عمومی جرم است علما و بزرگان اهل سنت می‌توانند ورود داشته باشند و با جلب رضایت اولیای‌دم و شاکی خصوصی زمینه اعطای ارفاقات قانونی به فرد محکوم و محبوس را فراهم آورند.

وی با اشاره به جرائمی نظیر مواد مخدر و جرائمی که مجازات قانونی آنها سلب حیات است اظهار داشت:

یکی از شروط اعطای ارفاقات قانونی به محکومان و تقلیل مجازات آنها حصول اطمینان از متنبه شدن فرد محکوم و عدم تکرار جرم از ناحیه وی است. در این مقوله نیز علما و بزرگان اهل سنت می‌توانند مشارکت داشته باشند و با حضور در زندان‌ها و سخن گفتن با محکومان جرائم مواد مخدر و سایر جرائمی که مجازات‌های سنگینی مترتب بر آن‌ها است زمینه اعطای ارفاقات قانونی به این محکومان و تقلیل مجازات‌شان را فراهم کنند. برخی محکومان نیز بواسطه انحرافات فکری در راستای به مخاطره انداختن امنیت گام برداشتند. در قبال این قبیل محکومان نیز می‌توان از ظرفیت علما و بزرگان اهل سنت جهت هدایت آن‌ها بهره گرفت و ما در قوه قضاییه نه تنها از این ظرفیت و مشارکت استقبال می‌کنیم بلکه زمینه‌ها و امکانات آن را نیز فراهم می‌آوریم. 

محسنی اژه‌ای گفت:

افرادی که در جریان اغتشاشات اخیر در زمره عناصر کم‌گناه  گنجانده می‌شوند شامل سه مرحله ارفاق می‌گردند. در مرحله نخست با تمهیدات اندیشیده شده و تبدیل قرارها این افراد تا زمان برگزاری دادگاه آزاد می‌گردند. در مرحله دوم چنانچه در مدت آزادی و انتظار برای برگزاری دادگاه از عمل ارتکابی خود پشیمان و متنبه شده باشند و در اعمال و کردار این را ثابت کنند،در مرحله صدور رأی مشمول ارفاق می‌گردند. در مرحله سوم نیز پس از صدور رأی و محکومیت چنانچه رفتار پسندیده از خود بروز دهند و از عدم ارتکاب مجدد جرم از ناحیه آنها اطمینان حاصل شود با تأسیسات ارفاقی قانونی مواجه می‌شوند.

رئیس قوه قضاییه خطاب به علما و بزرگان اهل سنت گفت:

از مشارکت فعالانه شما برای متنبه ساختن عناصر کم‌گناه اغتشاشات اخیر و بازگرداندن آنها به کانون خانواده‌های‌شان استقبال می‌کنیم و بدانید که این موضوع خواست نظام است. هم اکنون زمینه اعزام گروه‌های فرهنگی به ندامتگاه‌های کشور جهت متنبه ساختن و گفتگو با عناصر کم‌گناه اغتشاشات اخیر به‌ویژه افراد دارای سن کمتر فراهم شده و در برخی نقاط کشور این اعزام‌ها صورت گرفته است و این برنامه استمرار دارد و گسترده‌تر می‌شود.

نسخه PDF نسخه چاپی ارسال به دوستان